VIDEO: Mladoliki muškarci iz Azije koji tvrde da su ukrajinske izbjeglice stare preko 60 godina

Video irskog nezavisnog novinara koji ispituje muškarce iz Južne Azije koji tvrde da su 60-godišnje ukrajinske izbjeglice postao je viralan, a snimka je izazvala lavinu pitanja o ljudima koji su dobili azil u zapadnoj Europi.

Više od 3,8 milijuna ljudi napustilo je Ukrajinu od početka ruske invazije na tu državu krajem prošlog mjeseca, a očekuje se da će do 200.000 njih završiti u Irskoj, prema dužnosnicima zemalja članica EU.

Na snimci objavljenoj na Telegramu i YouTube kanalu, Dwyer prilazi muškarcima iz Južne Azije koji tvrde da su ukrajinski državljani.

Mi smo državljani Ukrajine“, tvrdi jedan čovjek na snimci. „Po porijeklu smo iz… Kašmira.

Dwyer nastavlja ispitivati ​​muškarce o tome je li od njih zatraženo da „ostanu i bore se za Ukrajinu”, uz saznanje da je muškarcima u dobi od 18 do 60 godina zabranjeno napuštanje zemlje.

Ne“, odlučno je odgovorio čovjek. „Mi imamo 60 godina.”

Vrlo si mlad za svoje godine, ako nemaš ništa protiv što to kažem”, rekao je Dwyer u odgovoru. „Ovaj čovjek ovdje izgleda vrlo mlado za 60 godina.

Snimka koju je objavio Dwyer izazvala je značajne kritike komentatora na internetu, a mnogi su izrazili zbunjenost oko točne prirode onih koji u Irsku ulaze a tvrde da su iz Ukrajine.

Drugi su otvoreno izrazili skepticizam u pogledu toga jesu li muškarci zapravo ukrajinski državljani stariji od 60 godina.