VIDEO: Morbidni intervju sa silovateljima u Johanesburgu, od kojih jedan namjerno širi HIV kako „ne bi umro sam“

Jesmo li doista baš svi „jednaki“ ili moramo prigrliti i ove „različitosti“ radi liberalnih iluzija?

Dokumentarac BBC-a, kojeg je odradio južnoafrički reporter Golden Mitka, prikazuje nadrealno morbidne intervjue s nekoliko silovatelja, njihove bizarne priče i iskustva koja prelaze granice shvatljivog. Pored toga, tu su i gotovo podjednako bizarne reakcije žrtava.

My Neighbour The Rapist“ („Moj susjed silovatelj“) prikazuje surovu realnost svakodnevice u četvrti Diepsloot, koja slovi kao jedna od najopasnijih u Južnoj Africi.

Iako bismo očekivali da će dolaskom komunističkog pro-crnačkog ANC-a na vlast prije 24 godine problemi crnačkog stanovništva nestati, tamošnji svijet utonuo je u potpuni kaos kriminala, ubojstava i ponajviše – silovanja.

Farmlands: Novi dokumentarac o Bijelom genocidu u Južnoj Africi (VIDEO)

Jedan od najmorbidnijih dijelova svakako je intervju s poznanikom samog reportera. David, koji je zaražen HIV-om, izjavio je otvoreno kako namjerno širi virus silujući žene jer „ne želi umrijeti sam“. Kako sam tvrdi, silovao je između 21 i 24 žene.

Ne koristim nikakvu zaštitu. Znam da sam HIV pozitivan, pa želim raširiti taj HIV. Osjećam se dobro jer ne mogu umrijeti sam,“ tvrdi David.

David je naglasio i da se „osjeća dobro“ jer je svoju bivšu djevojku također silovao i zarazio HIV-om. U konačnici je na pitanje reportera priznao da su ga u pritvoru s 14 ili 15 godina silovali policajci.

U dokumentarcu se mogu vidjeti i scene lova na silovatelje, koje su podjednako brutalne jer se radi o kamenovanju i spaljivanju živih osoba. Prema riječima nekih od žena koje sudjeluju u takvim akcijama, njihove „istrage“ ponekad rezultiraju ulovom posve nedužnog čovjeka koji biva ubijen.