VIDEO: „Možete nas zvati populistima, nacionalistima, rasistima, nije me briga, briga me je za moju obitelj i za moju domovinu“

Dominik Tarczyński, parlamentarni zastupnik vladajuće poljske stranke Zakon i pravda, u razgovoru je za britanski Channel 4 izjavio da je Poljska sigurna zemlja zato jer odbija primiti azijske i afričke imigrante, te je ujedno svojim stavom pokazao da prozivanje nekog populistima, nacionalistima, rasistima, nema nikakvog efekta ako prozvani odluči ne igrati igru svog protivnika.

Nedavno smo pisali o tome kako je etiketiranje protivnika raznim nazivima poput ksenofobom, homofobom, populistom, rasistom, jeftini trik kojim sugovornik, najčešće pripadnik liberalnih krugova, pokušava sebe moralno uzvisiti i natjerati protivnika da se bespotrebno brani umjesto da argumentirano napada sulude stavove koje dotični promiče.

Prigrlite svoju fobiju

TV voditeljica Cathy Newman upitala je Tarczyńskog koliko je izbjeglica Poljska primila, na što je dotični izjavio „Nula“. Potom ga je upitala ponosi li se time, na što je Tarczyński potvrdno odgovorio da niti jedan arapski imigrant neće doći u Poljsku, ako se radi o ilegalnim imigrantima.

Tarczyński je dodao da je njegova zemlja već primila 2 milijuna ukrajinskih izbjeglica koji mirno žive i rade u Poljskoj, te da je neprimanje islamskih imigranata volja poljskog naroda i razlog zašto je Poljska sigurna zemlja u kojoj još nije bilo terorističkih napada.

Voditeljica je potom Tarczyńskog nazvala rasistom, na što je političar glatko odbrusio: „Možete nas zvati populistima, nacionalistima, rasistima, nije me briga, briga me je za moju obitelj i za moju domovinu.