VIDEO: Muškarac snimljen u „spolnom odnosu“ u službenom vozilu UN-a na cesti u Tel Avivu

Na društvenim mrežama ovih se dana pojavila snimka koja prikazuje muškarca kako, čini se, spolno opći s nepoznatom ženom na stražnjem sjedalu službenog vozila UN-a na gradskoj prometnici u Tel Avivu.

Kako piše list The New Humanitarian, UN je navodno pokrenuo istragu zbog snimke koja je snimljena u izraelskom gradu Tel Aviv.

Sudeći prema snimci, muškarac i žena navodno spolno opće na zadnjem sjedištu UN-ovog automobila koji je upao u kolonu na jednoj od gradskih prometnica.

Oglas:

    

 

Automobil pripada UN-ovoj Organizaciji za nadzor primirja (UNTSO) koja je oformljena u svibnju 1948., a koja prati stanje na izraelsko-libanonskoj granici i na okupiranom području Golanske visoravni.

Glasnogovornik UN-a Stephane Dujarric potvrdio je da vozilo pripada organizaciji izjavio je da je UN „šokiran i duboko uznemiren onime što se vidi na snimci.

Ponašanje koje se vidi na snimci je odvratno i protivi se svemu iza čega stojimo i što smo napravili da u borbi protiv neprikladnog seksualnog ponašanja među UN-ovim osobljem,“ dodao je Dujarric.

Vjeruje se kako je žena na snimci prostitutka, unatoč činjenici da je Izrael tek nedavno zabranio prostituciju u zemlji.

Ovo ponašanje svakako je i protivno UN-ovim strogim pravilima za zaposlenike. Međutim, to nije spriječilo pojavu velikog broja skandala posljednjih godina među njima.

Tu se posebice ističe skandal s UN-ovim osobljem koje je na Haitiju punih 10 godina iskorištavalo lokalnu djecu za seksualna zlostavljanja, što je razotkriveno tek 2017 godine.

Pored toga, godine 2004. Amnesty International otkrio je da su na Kosovu otimane maloljetnice koje su potom odvođene UN-ovom i NATO-vom osoblju koje je ih je mučilo i seksualno zlostavljalo.

UN-ovo osoblje također je bilo povezano s trgovinom ljudima i prisilnom prostitucijom u BiH, Kambodži, Mozambiku i Šri Lanki.