VIDEO: Na kakve budalaštine nasjedaju „eko-aktivisti“ i histeričari „klimatskih promjena“

Poznati američki magičarski par prije dosta godina u svojoj emisiji Penn & Teller: Bullshit objavili su reportažu o tome na kakve gluposti će nasjesti moderni „eko-aktivisti“ i većina onih koji danas histeriziraju oko „klimatskih promjena.“

U videu s hrvatskim titlovima Penn i Teller pokazali su da su američki „eko-aktivisti“ doista vrsni znalci kad su pitanju „opasne“ kemikalije. Gotovo svi kojima je ponuđena peticija za zabranu dihidrogen monoksida, potpisali su ju. Jedan od potpisnika jedva je dokučio kako je upravo potpisao peticiju za zabranu vode, kada su mu objasnili o kojoj „kemikaliji“ je riječ.

Priča o dihidrogen monoksidu i u Hrvatskoj je namjerno plasirana oko 2009. kako bi se široj populaciji ukazalo na plitkost, naivnost i sklonost paničarenju na spomen gotovo bilo koje kemijske tvari, posebice kad je priča lukavo upakirana.

U skladu s ovim primjerom ne trebaju čuditi razni prosvjedi diljem Europe, u kojima akteri valjda očekuju da čitav svijet prijeđe na električne automobile i kozmičku energiju, ignorirajući pritom fizikalne zakone, tehničke (ne)mogućnosti i realnost proizvodnje bilo čega na štetu okoliša.