Video: Napadnut imigrantski kamp u Grčkoj

screen-shot-2016-11-18-at-17-40-59-640x480

Tenzije na grčkom otoku Chiosu porasle su nakon što su nepoznate osobe bacale kamenje i molotovljeve koktele na izbjeglički i imigrantski kamp, pri čemu je kamp zahvatila vatra, stoji u izjavama policije i nevladinih organizacija.

To je bila druga večer po redu da su se odvijali incidenti na spomenutoj lokaciji. Večer prije, sami imigranti izazvali su vatromet unutar kampa, dok je su s vanjske strane nepoznati napadači bacali kamenje na kamp.

U oba incidenta uništen je smještaj za oko 100 ljudi. Danas se dogodio i treći incident…. ponovno je bacano kamenje na kamp pri čemu je jedan Sirijac ozbiljno ozlijeđen te je morao biti hospitaliziran“, izjavio je Roland Shoenbauer, glasnogovornik UNHCR-a.

Prema podacima policije, u kampu Souda na Chiosu nalazi se preko 1.000 osoba. Tenzije su porasle zbog prenapučenosti kampa i sporog postupka rješavanja zahtjeva za azil.

Tenzije nisu novost, ali nas situacija ozbiljno zabrinjava zbog svoje ozbiljnosti. Tenzije su povezane sa prenatrpanošću kampa“, rekao je Shoenbauer, dodajući da krivci za incident moraju biti pronađeni i privedeni pravdi.

Više od 3.000 imigranata se trenutno nalazi na otoku Chios. Smještajni kapaciteti dovoljni su za 1.100 osoba.

Izvor: Breitbart