VIDEO: Pakistanski student pretučen nasmrt na sveučilištu zbog „bogohuljenja“

https://www.youtube.com/watch?v=Sa7iqAcTdo0

Pakistanski student nasmrt je pretučen od strane svojih kolega na sveučilištu, nakon što su ga optužili za blasfemiju odnosno bogohuljenje. Barem 10 osoba je uhićeno, a prema video snimci u premlaćivanju je sudjelovao i daleko veći broj.

Nesretni student po imenu Mashal Khan pretučen je nasmrt od strane ljutite rulje ostalih studenata koji su pritom vikali „Allahu Akbar“, odnosno „Bog je velik“. Pretučen je do te mjere da mu je pukla i otvorila se lubanja.

Nesretnika su tukli štapovima, daskama, ciglama, što god im je došlo pod ruku“, izjavio je šef policije Niaz Saeed, dodajući da je stotinjak ljudi sudjelovalo u napadu.

https://youtu.be/qPD1Cehq4Ks

Reuters prenosi da je Khan napadnut nakon izjava na društvenim mrežama koje su ostali protumačili kao bogohuljenje. No pravi povod sukobu bila je vjerska debata na sveučilištu, pri čemu su njegove izjave razjarile ostatak studenata, te su ga profesori morali zatvoriti u sobu zbog njegove sigurnosti.

No nasilna rulja je postajala sve veća te su uspjeli provaliti u sobu i izvući ga van. Bacili su ga s kata te nastavili tući i mrcvariti njegovo tada već mrtvo tijelo. Studenti su namjeravali spaliti njegovo tijelo, no u međuvremenu je pristigla policija i uhitila počinitelje.

https://www.facebook.com/affaf.azhar/videos/10154272742602890/

Autor: Tribun