VIDEO: Pro-imigrantski Šveđani bi primili imigrante, ali ne u svoj dom (HR titlovi)

Licemjerje je neobična stvar...

Imigrantima, pardon, ‘izbjeglicama’ se svim sredstvima treba osigurati pomoć, novac, smještaj, posao… Ali ne kod mene.“ – tako zvuči zaključak iz odgovora koje su dali već mnogi zagovornici masovne imigracije.

Novinari švedskog portala Samhällsnytt snimili su kratku reportažu o tome što misle žitelji Stockholma o masovnoj imigraciji, smatraju li da je primanje imigranata OK i žele li jednog primiti u svoj dom. Video sadrži hrvatske titlove (CC).

Na većinu prvih uvodnih pitanja svi su odgovorili potvrdno. Međutim, suočeni s realnom mogućnosti i prilikom da svoju iznimnu humanost u riječima pretvore u djelo, svi intervjuirani negirali su takvu opciju, a maštovitost izmišljanja razloga je uobičajeno tragikomična.

Iako se ne može reći da je nekoliko ispitanih prolaznika mjerilo za čitavu Švedsku, oni su ipak jasan pokazatelj licemjerja, naivnosti i mišljenja da nekome treba pomoći… netko drugi.

Masovna imigracija na tisućama primjera dokazan je svjesni proces etničkog čišćenja Europe i njene društveno-ekonomske destabilizacije. Tko i zbog čega stoji iza toga je također jasno. Jedino je pitanje hoće li se ikad nešto konkretno poduzeti u vezi takve prijevare ili ćemo kroz koju godinu gledati otvoreni međuetnički krvavi rat? Povijest neke baš ničem nije naučila.