Video: „Ravnopločaš“ se konačno lansirao u nebo (i preživio)

Svestrani junak novog doba.

Mike Hughes, poznat po nadimku „Mad“, uvjeren u teoriju o Zemlji kao ravnoj ploči, lansirao se u raketi kućne izrade u subotu u pustinjskom gradu u Kaliforniji.

Hughes, 61-godišnji vozač limuzina, lansirao je svoju parom pogonjenu raketu i dosegao visinu od 572 metra. Lansiranje je dugo vremena odgađano zbog tehničkih problema i nemogućnosti dobivanja dozvole za let.

Ipak, Hughes se ispred kamera ponovno odvažio na opasan pothvat dokazivanja besmislene teorije.

Lansiranje i let bili su doista lijep primjer uspjeha, no Hughes bi svakako trebao poraditi na slijetanju, budući da je pri padu natukao leđa.

Dosadilo mi je slušati ljude koji govore da sam se prestrašio i da nisam izradio raketu. Umoran sam od tih stvari. Odvažio sam se i učinio to,“ rekao je Hughes.

To je drugi Hughesov pokušaj da dokaže kako je Zemlja ravna ploča. Godine 2014. također se lansirao i pretrpio ozlijede pri slijetanju od kojih se oporavljao nekoliko dana.

No, niti nakon ovog leta nije razjašnjeno je li Zemlja doista ravna ploča ili ne. Hughes tvrdi kako mu je namjera izgraditi još veću raketu zvanu „Rockoon“ koju namjerava podići balonom u viši nivo atmosfere te od tamo izvesti lansiranje. Plan je popeti se na preko 100 kilometara visine.

U međuvremenu, ovaj hrabri junak novog doba, iako zaluđen ne baš bitnom teorijom, namjerava se kandidirati za guvernera Kalifornije. Svakako, manje opasnom zanimanju koje bi moglo možda i rezultirati nečim korisnijim.