Snimka objavljena na Twitter-u prikazuje skupinu pristaša anti-bjelačkog pokreta Black Lives Matter koji divljaju na cesti u gradu Provo u saveznoj državi Utah. Nakon što se jedan od vozača želio udaljiti od nasilnika, BLM-ovci su mu zapriječili a jedan od njih ga je ustrijelio.

Policija je potvrdila da je u četvrtak popodne ranjen 60-godišnjak koji je vozio blokirani automobil. Navode i kako je „prosvjednik“ koji je pucao u vozača naknadno prišao drugom vozilu te pištoljem razbio prozor.

Naknadno je uhićen bijeli BLM-ov pristaša imenom Jesse Taggart (33) koji je svoj zločin prije uhićenja pokušao opravdati na Facebook-u demoniziranjem žrtve koju je jednostavno nazvao „nacistom“ i „bijelim supremacistom.

Međutim, Taggart nije bio jedini naoružani sudionik divljaštva. Policija je potvrdila da je u potrazi za još jednim naoružanim sudionikom koji je uperio pištolj u istog vozača, ali nije pucao.

Usprkos pucnjavi, sudionici divljaštva nastavili su divljati i napadati vozila koja su pokušavala proći cestom. Pritom su neki od divljaka skakali po haubama i krovovima vozila.

Naknadno su divljaci došli do policijske postaje, ali su se suočili s policijom u punoj opremi za ulične nerede te su se razbježali.