Grupa naoružanih pljačkaša izvršila je pljačku nekoliko banaka u jednom brazilskom gradu, uzevši mještane za taoce, i pritom se upustivši u vatrene obračune s policijom, dok su za sobom ostavljali eksplozivne naprave.

Mali brazilski grad Aracatuba, koji se nalazi u najmnogoljudnijoj saveznoj državi Sao Paulo, preko noći se pretvorio u ratnu zonu, dok je grupa od 20-ak naoružanih pljačkaša uletjela u više banaka odjednom. Grupa je tijekom pljačke koristila oko 10 automobila, kaže Alvaro Camilo, izvršni tajnik vojne policije Sao Paula.

Pljačka je postala iznimno nasilna dok je grupa pobjegla. Snimci koji kruže internetom prikazuju vozila za bijeg s polugolim taocima vezanim za haube automobila i krovove kako se voze ulicama, dok se u pozadini čuje više pucnjeva.

Drugi video prikazuje nekoliko naoružanih muškaraca obučenih u vojničku odjeću koji koriste lanac od četiri osobe kao živi štit.

Grupa je koristila različitu sofisticiranu opremu, uključujući bespilotne letjelice za nadzor ulica tijekom bijega. Kriminalci su također blokirali ulice spaljenim automobilima i zasipali ih eksplozivnim napravama. Najmanje je jedan prolaznik pogođen eksplozivom i amputirana mu je noga.

Napadači su sudjelovali u dva odvojena vatrena obračuna s policijom po cijelom gradu. Dok je većina grupe pobjegla, uhićena su dvojica osumnjičenih. U nasilju su poginule najmanje tri osobe, uključujući dva civila i jednog osumnjičenog, objavila je vojna policija. Ukupna vrijednost uzeta u raznim pljačkama nije bila odmah poznata.