VIDEO: Trump se videom obratio iz bolnice, poručuje da je dobro

Nakon što je američki predsjednik Donald Trump hospitaliziran u vojnoj bolnici Walter Reed zbog zaraze korona virusom, Trump se po prvi put javnosti obratio četverominutnim videom gdje je poručio da se dobro osjeća te da liječnici čine sve da ga čim prije izliječe i vrate u Bijelu kuću.

Prije odlaska u bolnicu predsjednikov liječnik u dr. Sean Conley objavio je da je predsjednik Trump primio dozu eksperimentalnog lijeka kompanije Regeneron koji sadrži koktel antitijela za covid-19, te je dodao da predsjednik SAD-a uzima cink, vitamin D, lijek za žgaravicu, melatonin i aspirin. Nakon dolaska u bolnicu počeo je primati lijek Remdesivir, koji se pokazao se efikasnim u borbi protiv korona virusa, odnosno u skraćivanju vremena oporavka oboljelih od COVID-19.

Trump je u svojem obraćanju objasnio svoje zdravstveno stanje, te je poručio da se dobro osjeća, te kako se nada da će čim prije prebroditi ovu situaciju i vratiti se u Bijelu kuću. Trump je pritom objasnio i razlog zašto se odlučio na hospitalizaciju.

Trump je rekao da je imao mogućnost da bude u samoizolaciji u Bijeloj kući, zatvoren u sobi dok ne prođe karantenu. Kazao je da je to odbio jer želi nastaviti obavljati svoju predsjedničku dužnost, te za tu prigodu koristi predsjednički ured u vojnoj bolnici Walter Reed.

Nisam imao izbora jer ne želim biti zatvoren u sobici u Bijeloj kući. Alternativa mi je bila da ostanem u Bijeloj kući, zatvorim se u sobu, ne idem nigdje, ne vidim nikoga, ostanem u sobi i čekam da vrijeme prođe.

Ja to ne mogu učiniti. Moram biti na prvoj crti, ovo je Amerika, ovo su Sjedinjene Države, najmoćnija zemlja na svijet, ne mogu biti zatvoren u sobi na katu i ništa ne raditi. Moramo se suočiti s problemima, kao vođa moram se suočiti s problemima.

Trump je pohvalio rad liječnika te se zahvalio na željama za oporavkom i poručio da će nastaviti s kampanjom za predsjedničke izbore.