VIDEO: U Vancouveru spaljene 3 masonske lože

Čak tri masonske lože spaljene su u kanadskom gradu Vancouver u četvrtak ujutro. Za podmetanje požara osumnjičen je 42-godišnji muškarac.

Uhićenje osumnjičenog je uslijedilo nakon što je policajac koji nije bio na dužnosti prolazeći pokraj masonske lože u Vancouveru primijetio muškarca koji se udaljavao od zgrade dok je gorjela, navodi poručnica policijske uprave Vancouver (VPD) Tania Visintin.

Video koji je snimio slučajni prolaznik prikazuje kako vatra bukti na ulazu u hram dok muškarac nosi crveni kanister do prtljažnika crnog kombija. Tada se s njim suočio policijski službenik.

Policajac koji je pokušao privesti osumnjičenog nije u tome uspio. Uslijedila je tučnjava, a osumnjičeni je uspio pobjeći. Ipak, uhićen je nešto prije 10 sati u Burnabyju u blizini North Fraser Way i Marine Way, oko 20 minuta vožnje od mjesta posljednjeg požara, prema policiji.

Požar u Vancouveru uslijedio je nakon još dva požara u masonskim ložama u sjevernom Vancouveru. Policija kaže da tijekom požara ili uhićenja nitko nije ozlijeđen.

Istražitelji su objavili malo detalja o osumnjičenom ili mogućim motivima, te kažu da je on u prošlosti komunicirao s policijom i nije ranije podmetao požare.

Dok je policija pokušavala identificirati osumnjičenika i uspostaviti vezu između tri požara, policajci su raspoređeni u druge masonske lože u gradu.