Više od 1.000 slučajeva dječjih brakova u Njemačkoj

matrimonio-ninas

Njemačke vlasti uzbunile su se zbog naglog povećanja dječjih brakova u toj zemlji. Djevojčice su najčešće udane za starije muškarce, a trend se povezuje sa velikim valom imigranata koji su došli u zemlju tijekom posljednjih 18 mjeseci. Država je registrirala preko 1.000 dječjih brakova, no sumnja se da bi brojka mogla biti i daleko veća.

Prisilni brakovi su u Njemačkoj zabranjeni, tako bi to trebalo biti. Nitko, a posebno dijete, ne bi smio biti prisiljen na brak“, izjavio je SPD-ov parlamentarni vođa Thomas Oppermann, te dodao da je zaštita djece prioritet.

Ti brakovi su najčešće unaprijed dogovoreni. Oppermann dodaje da dječji brakovi često rezultiraju djevojačkim trudnoćama, zbog čega mlade djevojke napuštaju školu.

Mnogi dužnosnici razmišljaju o promjeni zakona kojom bi ukinuli priznavanje maloljetničkih brakova sklopljenih u drugim zemljama prije no što su imigranti stigli u Njemačku.

U lipnju je njemački sud odlučio da je brak između 14-ogodišnje sirijske djevojčice i njenog 20-ogodišnjeg rođaka pravovaljan, unatoč njemačkom zakonu. Sud je odlučio da brak mora biti priznat jer se vjenčanje već održalo te je brak priznat kao pravovaljan u njihovoj domovini Siriji, te sproveden prema sunitskim vjerskim pravilima.

Izvor: Breitbart