Proteklih godina otkriveno je mnoštvo znanstvenih dokaza koji osporavaju „Out of Africa“ teoriju evolucije čovječanstva, koju ljevičarski i liberalni krugovi pošto poto žele progurati kao apsolutnu istinu.

Skupina istraživača u južnoj Bugarskoj i sjevernoj Grčkoj otkrila je fosilne ljudske ostatke koji datiraju od prije 7,2 milijuna godina, što je barem 200.000 godina starije od najstarijeg hominidnog fosila iz Afrike.

Novo pak istraživanje iz Eppelsheima u Njemačkoj, pronašlo je još dokaza o tome da je zapravo Europa domovina indoeuropskog čovjeka. Skupina znanstvenika otkrila je fosilizirane zube u sedimentima obale rijeke Rajne, koji su stari čak 10 milijuna godina.

Ovi nalazi su 4 do 5 milijuna godina stariji od najstarijih sličnih fosila iz Afrike. To naravno za sobom povlači pitanje: kako se ti fosilni ostaci mogu naći na taj lokaciji nekoliko milijuna godina prije navodnog odlaska iz svog staništa?

Dr. Herbert Lutz iz Prirodoslovnog muzeja u Mainzu objašnjava da takav nalaz dovodi u pitanje čitavu službenu povijest ljudske evolucije. Lutz smatra da ovaj i slični nalazi ukazuju na to da su se slični evolucijski procesi odvijali na dva različita mjesta i u različitim vremenima.

To je dokaz da teorija postanka u Africi, koja se naveliko propagira, nije odgovor na to kako su nastali Europljani. Vjerojatnije je da se radilo o dva evolucijska procesa, jedan se odvijao u Europi, a drugi, iako ne identičan, se odvijao u Africi, s tim da se prvi odvijao ranije.

To bi uvelike objasnilo značajne rasne razlike između Europljana i Afrikanaca, zajedno s teorijom da se homo sapiens u Europi miješao s neandertalcima.