Između 150.000 i 245.000 ljudi prosvjedovalo je u subotu u Berlinu protiv navodnog rasizma i diskriminacije Nijemaca prema imigrantima, prenosi Sputnik.

Prosvjednici su se okupili na Alexanderplatzu, inače poznatom upravo po nasilju imigranata, odakle su s balonima, transparentima i bakljama krenuli u šetnju gradom. Pritom su nosili transparente s natpisima „Izbjeglice dobrodošle“ i „Rasizam nije alternativa.

Prosvjed je organiziralo oko 450 njemačkih pro-imigracijskih organizacija pod motom „Solidarnost umjesto podjele – za otvoreno i slobodno društvo.

Većina u našoj zemlji je različita i otvorena – mi smo za solidarnost i protiv podjela! Kada nas mrzitelji pokušaju razdvojiti, mi se zajednički zbližavamo!“, napisao je na Twitteru ministar vanjskih poslova Heiko Maas.

Iste skupine već godinama ignoriraju sve veći broj nasilnih napada imigranata na njemačke stanovnike, što jasno svjedoči o načelu dvostrukih mjerila. Plasiranjem ideja u javnost o „rasizmu“ onih koji se odupiru ovom nasilju, jasan je znak da dotične skupine imaju za cilj samo jedno – njihovo brisanje s njemačkih prostora.