Više od 50% „hospitaliziranih s Covidom“ u Britaniji zapravo su primljeni u bolnicu s drugim bolestima

Službeni podaci koji su procurili u javnost pokazali su na to da je većina pacijenata u Britaniji koji su klasificirani kao „hospitalizirani s Covidom“ zapravo bila primljena u bolnice zbog drugih bolesti, javlja The Telegraph. Time se jasno ukazuje da su brojke o „hospitalizacijama“ zbog koronavirusa plasirane u medijima čisti oblik zastrašivanja javnosti utemeljen na prijevari.

Podaci pokazuju da je pacijentima na kraju dijagnosticirana Covid putem rutinskih ispitivanja koja su potrebna svima koji su primljeni u bolnicu.

Podaci koji obuhvaćaju sve zdravstvene ustanove NHS-a u Engleskoj sugeriraju da je do prošlog četvrtka samo 44 posto pacijenata s Covidom imalo pozitivne testove prije samog prijema u bolnicu.

Većina slučajeva nije otkrivena dok nisu provedeni standardni Covid testovi. Međutim, iako su u bolnicu primljeni zbog sasvim drugih oboljenja, nakon testiranja su brojke tako hospitaliziranih osoba pripisane – Covidu.

Točnije, čak 56 posto navodnih „hospitalizacija zbog Covida“ spada u ovu kategoriju, sugeriraju podaci.

NHS-u je rečeno da pruži „raščlambu trenutne zalihe pacijenata s Covidom“ odvajajući one koji su u bolnici zbog virusa i one iz drugih razloga, prenosi Telegraph.

Međutim, službenici još nisu otkrili podatke.

Ipak, procurili podaci sugeriraju da je većina pacijenata primljena zbog drugih bolesti.

Analiza dnevnih bolničkih dijagnoza Covida pokazuje da je od 780 hospitalizacija prošlog četvrtka 44 posto uključivalo ljude koji su imali pozitivne testove u roku od dva tjedna prije nego što su ušli u bolnicu.

Sljedećih 43 posto dobilo je pozitivan test u roku od dva dana od prijema, a 13 posto nakon prijema.

Stručnjaci su tvrdili da dokazi ukazuju na to da je velik broj pacijenata primljen iz drugih razloga.

Profesor Carl Heneghan, direktor Centra za medicinu utemeljenu na dokazima sa Sveučilišta u Oxfordu, rekao je: „Ovi su podaci nevjerojatno važni i trebali bi se objavljivati u kontinuitetu.

„Kad ljudi čuju za hospitalizacije s Covidom, pretpostavit će da je Covid vjerojatni uzrok, ali ovi podaci pokazuju nešto sasvim drugo – radi se o otkrivanju Covida nakon što su provedeni testovi.“

Glasnogovornik NHS-a rekao je: „Mnogi su pacijenti primljeni u bolnicu zbog svojih Covid simptoma i komplikacija, koje se zatim potvrđuju Covid testom nakon prijema, a za ostale mogu u početku biti presimptomatski ili asimptomatski.“

U Britaniji su proteklog tjedna „hospitalizacije zbog Covida“ porasle za 44 posto u dva tjedna, a ukupno su 752 osobe primljene u bolnicu 19. srpnja.

Rezultati testiranja također su nepouzdani podaci, jer je dokazano da točnost testova ovisi o vrsti PCR testa, kao i o tehnici njegova korištenja.

Osim toga, smrt svih osoba koji su bili navodno zaraženi Covidom pripisuje se toj bolesti, premda su u mnogim slučajevima imali druga teška oboljenja. Sve te brojke uvrštavaju se u statistiku smrtnosti zbog Covida iako se nad umrlima ne provodi obdukcija radi utvrđivanja stvarnih uzroka smrti. Tome ide u prilog odluka WHO-a.