Više od pola Demokrata smatra da se Biden ne bi trebao ponovno kandidirati

Foto: Reuters / Jonathan Ernst

Manje od 50 posto američkih demokrata vjeruje da bi se predsjednik Joe Biden trebao kandidirati za drugi mandat u Ovalnom uredu, pokazala je nova anketa. Međutim, većina ispitanika izjavila je da će i dalje podržati sadašnjeg predsjednika 2024., ako bude izabran kao stranački kandidat.

U petak je Associated Press objavio rezultate istraživanja koje je proveo među 1.230 odraslih osoba između 13. i 17. travnja.

Samo 47% demokratskih birača reklo je da želi da se Biden ponovno kandidira za predsjednika, s tim da je taj broj znatno niži među mlađom demografijom. Samo 25 posto demokratskih ispitanika mlađih od 45 godina sigurno bi ga podržalo, prenosi AP.

Međutim, oko 81% demokrata reklo je da bi barem vjerojatno glasali za Bidena ako osvoji nominaciju. Prema istraživanju, dok 78% demokrata odobrava predsjednikov učinak, ta je brojka samo 42% među općom populacijom.

Ukupno 56% Amerikanaca reklo je da vjerojatno neće podržati Bidena na općim izborima, pokazalo je istraživanje, dok samo 26% želi da se sadašnji predsjednik natječe za drugi mandat.