Anketa koju su objavili Washington Post i ABC News pokazala je da većina Amerikanaca vjeruje kako Biden nije sposoban služiti kao predsjednik, a također otkriva najnižu ocjenu odobravanja njegovog posla (37 posto) otkako je postao predsjednik prije nešto više od godinu dana.

Nedavna je anketa otkrila da je osnovna slabost u toj mjeri da većina odraslih sumnja u njegove osobne sposobnosti. Kada su ispitanici upitani je li snažan vođa, 59 posto je odgovorilo ne, dok je 36 posto odgovorilo da. Zapravo, ti postoci nalikuju njegovom odobravanju posla; 37 posto odobrava, a 55 posto ne odobrava.

Na pitanje o Bidenovoj mentalnoj oštrini da bude predsjednik, 54 posto je odgovorilo da ne misli da je Biden dovoljno mentalno oštar, dok je samo 40 posto odgovorilo da jest. Kada je ispitanicima postavljeno isto pitanje u svibnju 2020., kada je Biden bio samo kandidat, 51 posto ih je reklo da ima mentalnu oštrinu potrebnu da služi kao predsjednik, dok je 43 posto reklo da nema.

Činilo se da je Biden izgubio neovisne, kritičnu anketnu skupinu o ovoj temi. Pedeset devet posto nezavisnih dalo je negativnu ocjenu predsjednikovoj mentalnoj oštrini, što je porast od 13 postotnih bodova od svibnja 2020.

Anketa Washington Posta/ABC Newsa provedena je od 20. do 24. veljače, gdje je ispitano 1.011 nasumičnih odraslih osoba u SAD-u.