Vječni plač – Izraelski ministar tvrdi da Iran priprema invaziju na Izrael

Foto: Reuters / Ronen Zvulun

Izraelski ministar obrane Benny Gantz optužio je Iran da se upušta u vojno jačanje koje će mu omogućiti da napadne svoje susjede, uključujući Izrael.

Iran gradi svoju vojnu moć na zapadu zemlje kako bi napao zemlje i snage na Bliskom istoku općenito, a posebno Izrael. Spremni smo za svaki takav pokušaj i učinit ćemo sve što je potrebno da zaštitimo naše građane i imovinu”, napisao je Gantz u objavi na Twitteru o svojim nedavnim razgovorima s američkim dužnosnicima u Washingtonu.

Osim iranske raketne moći, izraelski ministar obrane optužio je Iran da obučava saveznike u operaciji naoružanih bespilotnih letjelica, rekavši da je svojim američkim domaćinima rekao o tim naporima u četvrtak.

Nakon sastanka s američkim ministrom obrane Lloydom Austinom, Gantz je rekao da Islamska Republika predstavlja prijetnju „ne samo našoj fizičkoj sigurnosti već i našem načinu života i našim zajedničkim vrijednostima“.

U svojim težnjama da postane hegemon, Iran nastoji uništiti sve tragove slobode, ljudskog dostojanstva i mira na Bliskom istoku i šire. Nuklearni program je sredstvo za postizanje njegovih hegemonističkih ciljeva”, sugerirao je ministar.

Autor: Ivica Mandekić