Pucnjave, eksplozije, krv i leševi, gotovo da nema granica u prikazu nasilja što se tiče najpoznatijeg animiranog serijala u Sjevernoj Koreji, crtanog filma pod nazivom „Vjeverica i jež“, prvog i vjerojatno najuspješnijeg animiranog serijala u toj zemlji.

U Sjevernoj Koreji, vjerojatno nema osobe koja ne zna za ovaj crtani film, čiji se glavni protagonisti u obliku ježa i vjeverice hrabro bore protiv lasica, štakora i vukova, i to u manirima holivudskog Ramba ili Terminatora.

S obzirom da su ciljana publika djeca, ovaj crtani film je među nekim zapadnim gledateljima, koji ga imaju prilike vidjeti na Youtubeu, stekao lošu reputaciju upravo zbog pretjeranog nasilja, te zbog činjenice da je očito da negativci utjelovljuju Amerikance, Japance i Južnu Koreju.

Originalna serija sa svoje prve četiri epizode emitirala se između 1977. i 1982. godine, te je podsjećala na James Bond filmove u animiranom životinjskom obliku.

Moderni nastavci, nastali devedesetih godina prošlog stoljeća, prikazuju nove animacije, likove i moderniziranije priče. Stvorene nakon pada komunističkog bloka, posebno SSSR-a, djelomično su rezultat „songun doktrine“ koju je uveo tadašnji vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-Il, a koja stavlja vojsku na prvo mjestu u svim sferama života.

Novi nastavci rađeni su do 2012. godine kada je serijal završio s ukupno 32 epizode. Iako je serijal završio, barem za sada, Vjeverica i Jež ostali su jedni od najprepoznatljivijih crtanih likova u Sjevernoj Koreji, a djeca se imaju s njima prilike upoznati već u dječjem vrtiću.