Kao dio akcijskog plana za riješavanje problema u pariškom predgrađu Seine-Saint-Denis, francuska vlada nudi 10.000 eura službenicima da ostanu raditi u tom području.

to je samo jedna od 23 mjere koje bi trebale pomoći situaciji u tom području, koje glasi kao najsiromašnije u cijeloj zemlji. Jedna od mjera je i angažiranje dodatnih 150 policajaca koji bi trebali pomoći uvoditi red i spriječiti kriminal.

Spomenutih 10.000 eura biti će dostupno radnicima u raznim javnim sektorima, među ostalim i učiteljima koji masovno napuštaju to predgrađe i ne žele raditi u njemu. Prema vladinim podacima službenicima u tom području daju otkaz prosječno nakon nešto više od dvije i pol godine, dok je prosjek u ostalim regijama sedam godina.

Plan za Seine-Saint-Denis rezultat je višemjesečnog vijećanja parlamentarnih zastupnika i vladinih dužnosnika. Seine-Saint-Denis je područje naseljeno velikim dijelom imigrantima, a procjenjuje se da su 20 posto tamošnje populacije, oko 400.000 ljudi, ilegalni imigranti.

Kako bi se borili protiv visoke stope kriminala, plan je renovacija policijskih stanica Aulnay-sous-Bois i Épinay-sur-Seine, koja će koštati 30 milijuna eura. Dodatnih 20 milijuna biti će utrošeno na edukaciju.