Vlada je na službenoj stranici za borbu protiv koronavirusa pozvala građane da doniraju financijska sredstva, medicinsku ili drugu zdravstvenu opremu, te hranu i kućne potrepštine za Crveni križ.

Želite pomoći? Uključite se u donacijski program kojeg je pokrenula Vlada Republike Hrvatske u borbi protiv novog koronavirusa“, ističe Vlada u pozivu građanima na donaciju.

Klikom na traku otvara se stranica na kojoj je objavljen detaljniji poziv na donacije s uputama i brojem računa za uplate. Građani mogu pomoći uplatom novca, donacijom medicinske ili neke druge zdravstvene opreme te donacijom hrane i kućnih potrepština za Hrvatski Crveni križ.

Vlada u objavi poziva građane da doniraju, ako imaju ili ako proizvode medicinsku opremu koja može koristiti zdravstvenom sustavu. Napominje se da je prihvat donacije moguć ukoliko oprema prethodno nije korištena.

Za novčane donacije Vlada je objavila brojeve računa na koje je moguća uplata bilo da je riječ o uplatiteljima u zemlji ili inozemstvu. Za donaciju medicinske opreme nužno je precizirati što se donira.