Vlada poziva građane da joj doniraju novac za borbu protiv epidemije

Već smo navikli da svaki put kad se pojavi neki društveni problem koji iziskuje financiranje nabave određenih sredstava poput recimo medicinske opreme, koje bi država trebala, a iz nekog razloga nije u stanju financirati, kreće se u „žicanje“ love od građana u vidu humanitarnih akcija.

Tako i sad, u vrijeme dok mnoštvo građana iz dana u dan ostaje bez posla, dok dobar dio Hrvata stoji na čekanju u neizvjesnosti hoće li se moći vratiti na svoje radno mjesto, a poduzetnici strepe hoće li morati zatvoriti svoj posao i razmišljaju na koji će način plaćati poreze kad nemaju prometa, država traži građane da joj uplate novac za donacije.

Vlada Republike Hrvatske otvorila je poseban račun na koji građani mogu uplaćivati svoje donacije koje će se koristiti za borbu protiv epidemije koronavirusa. Akcija je nazvana „Hrvatska protiv koronavirusa“, a objavljene su detaljne upute kako, na koji račun i s kojim pozivom na broj mogu uplatiti donatori iz Hrvatske i inozemstva.

Na stranici HRT-a objavljene su upute za doniranje, uz prigodnu poruku:

Borba s koronavirusom, osim što njome štitimo živote, donijela nam je niz drugih izazova. Kako bismo suzbili porast broja oboljelih, prisiljeni smo ostati u kućama i na potpuno drugačiji način od dosadašnjega organizirati svakodnevni život. Novonastala kriza učinila je da obiteljska i prijateljska druženja, izlasci, koncerti te odlasci u kino i na sportske događaje trenutačno ne obogaćuju naše živote, već ih, naprotiv, ugrožavaju. Solidarnost i zajedništvo više nego ikada potrebni su nam u sprječavanju širenja epidemije uzrokovane koronavirusom.