Replika legendarnog biblijskog broda otkrivena javnosti 2016. godine, dugačka oko155 metara, središnji je dio kreacionističkog tematskog parka Ark Encounter koji se nalazi u Grand Countryju, savezne države Kentucky. Izgrađena od strane skupine Answers in Genesis, smatra se najvećom strukturom drvenih okvira u Sjedinjenim Državama.

Vlasnici tematskog parka Ark Encounter, u kojem se nalazi ogromna kopija Noine arke, podnijeli su tužbu protiv svojih osiguravatelja zbog odbijanja da nadoknade štetu nanesenu bujnom kišom 2017. i 2018. godine, javlja State.

Vlasnici tvrde da su teški pljuskovi uzrokovali klizište na pristupnoj cesti prema atrakciji. Prema tužbi na 77 stranica, osiguravatelji su odbili platiti milijun dolara odštete navodeći „pogrešan dizajn ili izvedbu“ ceste što osiguranje ne pokriva.

Međutim, u pritužbi se dodaje da je osiguravatelj kasnije pristao platiti dio troškova za koje je rekao da su pokriveni policom.

Tužitelji sada traže kompenzacijsku i kaznenu naknadu šteta. Sama arka bila je netaknuta, a gosti parka nisu bili ugroženi, navodi se u žalbi.