Lokalna vlast u njemačkom gradu Hannoveru rezervirat će trećinu novooglašenih radnih mjesta isključivo za imigrante kako bi povećala udio ljudi stranog podrijetla koji rade gradske službe.

Odbor za integraciju u Hannoveru nedavno je postavio cilj da značajno poveća broj zaposlenika imigrantskog podrijetla koji rade za grad i predstavio je nacrt rezolucije u kojoj se navodi da “kako bi se postigao ovaj cilj u roku od pet godina, 30 posto svih slobodnih radnih mjesta mora biti popunjena osobama s imigrantskom pozadinom. Sukladno tome, ciljna brojka za sve novozaposlene je 30 posto.”

Grad također nastoji pokrenuti javnu kampanju usmjerenu na mlade ljude iz imigrantskog podrijetla kako bi im reklamirao mogućnosti obuke i studiranja u Hannoveru.

Održat će se i “Dan različitosti” u lokalnim školama i nagrade za tvrtke imigranata koje posluju u gradu, izvještavaju novine Junge Freiheit.

Tijekom posljednjih nekoliko godina nekoliko je njemačkih političara i birokrata tvrdilo da Njemačka treba više imigranata kako bi popunila praznine u radnoj snazi, ali vrlo malo njih zagovaralo je kvote posebno za imigrante zbog činjenice da je vjerojatnije da će oni zapravo biti nezaposleni.