Prema kratkoj izjavi koju je prenio Reuters, vlasti Europske unije obećale su donirati 450 milijuna eura za borbu protiv korona virusa u – Maroku.

Sudeći prema napisima masmedija, Italija i Španjolska najžešće su pogođene epidemijom, a za njima ne zaostaju niti druge europske zemlje. Ipak, vlasti EU odlučile su ponuditi financijsku pomoć – Maroku.

EU je tako odmah ponudila 150 milijuna eura za posebni fond koji je otvorio Maroko za navodnu borbu protiv korona virusa. Preostali dio trebao bi biti dodijeljen naknadno.

Prije samo nekoliko dana, vlasti EU odlučile su Turskoj platiti ucjenu od čak 3 milijarde eura po pitanju tobožnjeg zadržavanja imigranata u Turskoj.

Jednako tako, nedavno je u Italiji bivši ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini popljuvao čelništvo ove morbidne tvorevine zbog činjenice da su ignorirali talijanske pozive u pomoć upravo zbog teške situacije u pogledu iste epidemije.

Pojedine članice potom su čak blokirale prolaz ruskim transportnim avionima s osobljem i medicinskom pomoći koji su odgovorili na poziv Talijana.


EU dva tjedna raspravlja o pomoći Italiji, Salvini ih poslao „k vragu“