Općina Kungsbacka u blizini Gothenburga zapala je navodno u probleme sa smještajem te je zatražila od lokalnih stanovnika da u svoje domove prime imigrante iz Afrike i s Bliskog istoka, prenosi Fria Tider.

Švedske vlasti naredile su općini da zbrine oko 400 novopridošlih imigranata za koje općinske vlasti ne mogu naći smještaj, što je već dugogodišnji problem.

Sve do ovog ljeta, općina je nekako uspijevala smjestiti zahtjevane kvote imigranata, ali je tijekom jeseni ustanovljeno da su smještajni kapaciteti popunjeni dok švedske vlasti i dalje šalju imigrante koje bi trebali zbrinuti.

Iz općine navode kako su pokušali više puta razgovarati s osobljem Ureda za imigraciju, ali im svejedno nije dopušteno odgađanje prihvata novih imigranata unatoč tome što ih nemaju kamo smjestiti, tvrdi predsjednik općine Hans Forsberg.

Dio imigranata biti će smješten u razne javne domove, ali menadžerica za integraciju Karin Martinsson tvrdi kako ovi domovi nisu dovoljni po pitanju „integracije“.

Stoga su vlasti pozvale lokalno pučanstvo da otvori vrata svojih domova kako bi se u njih smjestili imigranti s ciljem „bolje integracije“.

Većini je poznato što „integracija“ zapravo znači, a vrijeme će pokazati jesu li stanovnici ovog mjesta naivni i podmitljivi, jer će vlasti sigurno financirati dio troškova.