Hrvatska Vlada ovih je dana na hitnu saborsku proceduru uputila Zakon o obavljanju studentskih poslova radi promjene kojom bi se stranim studentima koji nisu državljani EU omogućilo također obavljati studentske poslove u Hrvatskoj.

Vlasti tako predlažu „hitan postupak“ uvođenja novog zakona zbog toga što su trenutno u tijeku projekti internacionalizacije visokog obrazovanja te da trenutni propisi onemogućuju ispunjavanje indikatora projekata koji se financiraju sredstvima EU, prenosi Poslovni dnevnik.

Čitava „hitnost“ uslijedila je samo nekoliko dana nakon što je u javnost izašla informacija o 300.000 iseljenih državljana Hrvatske koji su u gnušanju prema desetljetnom kretenizmu domaćih političkih imbecila odlučili normalan život potražiti drugdje.

Iako su vlasti reducirale ograničenja za uvoz stranih radnika, to se pokazalo bezuspješnim. Stoga domaća „elita“ misli da će potpunim ukidanjem svih kvota postići željeni uvoz naivnih „robova“ koje očigledno mnogi smatraju prilikom za nastavkom robovlasničkih „poslovnih“ odnosa.