Centar Simon Wiesenthal svrstao je vođu britanske Radničke stranke Jeremyja Corbyna na godišnji popis među deset najvećih „antisemitskih incidenata“ zbog toga što unutar stranke nije riješio probleme „antisemitizma.“

Brojni britanski Židovi tvrde kako je vodstvo Corbyna nad marksističkom strankom „prijetnja opstanku Židova.“ Centar Simon Wiesenthal ga je iz tog razloga svrstao na četvrto mjesto popisa najvećih „antisemitskih incidenata“ u 2018.

Na prvom mjestu popisa je pucnjava u sinagogi u Pittsburgu. Iza toga slijede izjave vođe Nacije islama Louisa Farrakhana, zatim svastike na zidovima američkih sveučilišnih kampusa.

Na 6. mjestu nalazi se i Airbnb zbog „incidenta“ s uklanjanjem oglasa za smještaj u ilegalnim židovskim naseljima na Zapadnoj obali.

Airbnb iz ponude uklonio smještaj u ilegalnim izraelskim naseljima u okupiranoj Zapadnoj obali

Prema tvrdnjama brojnih židovskih organizacija, Radnička stranka jedna je od vodećih po tom pitanju, pri čemu se Corbyna smatra najodgovornijim za to. Razlog navodnog „antisemitizma“ unutar pro-komunističke stranke je često kritiziranje izraelske politike etničkog čišćenja Palestinaca.

Centar Simon Wiesenthal povezuje Corbyna s brojnim navodno terorističkim organizacijama na Bliskom istoku, uključujući i radikalnu židovsku skupinu „Jewdas“ koja Izrael naziva „nakupinom fekalija koje treba pravilno sanirati.

Prema nekim istraživanjima, navodno 4 od 10 Židova u Britaniji „ozbiljno bi razmislio“ o odlasku iz zemlje ukoliko bi Corbyn postao premijer. Čak 85 posto njih vjeruje kako je Corbyn antisemit, a isto vjeruje i 39 posto opće populacije.