Jedan od vodećih članova LGBT organizacije Stockholm Pride, koja se bavi organizacijom gay parada, izbačen je nakon što su ostali članovi otkrili kako je 2011. osuđen zbog silovanja 13-godišnjeg dječaka.

Neimenovani muškarac radio je kao lokalni političar u Stockholmu, da bi kasnije postao jedan od vodećih članova Stockholm Pridea. Drugi članovi otkrili su kako je riječ o muškarcu koji je silovao 13-godišnjeg dječaka, a kojemu je prethodno obećao televizijsku karijeru u SAD-u i darivao ga skupocjenim poklonima.

Britta Davidsohn, predsjednica Stockholm Pridea, izjavila je: „Zaprimili smo informaciju od jedne od naših organizacija da je osoba u našem vodstvu osuđena za seksualne prijestupe. Nismo za to znali. Zatim smo sazvali sastanak i odlučili odmah ukloniti osobu s te pozicije. Također smo odlučili konzultirati se sa stručnim osobama radi pomoći u reviziji organizacije i razvoju djelovanja kako bi osigurali da se ovo više ne ponovi,“ prenosi Expressen.

Muškarac se nije opirao odluci te se povukao s pozicije. Unatoč tome što je Davidsohn tvrdila kako vodstvo nije znalo ništa o tome, neki članovi na sastanku odbora ipak su otkrili kako su znali o tome što je dotični učinio.

Menadžer švedske državne televizije uhvaćen u pokušaju kupnje djevičanstva maloljetne djevojke