Voditeljica britanskog Nacionalnog zbora studenata, pozvala na „islamsko osvajanje“ i „tlačenje bijelaca“ iz osvete

Zamzam Ibrahim | © Daily Mail
Zamzam Ibrahim | © Daily Mail

Britanski listovi poput Daily Maila i Spectatora, nedavno su otkrili i objavili kako je Zamzam Ibrahim, novoizabrana liderica Nacionalnog zbora studenata (NUS) u Engleskoj, ekstremna islamistica te da gaji veliku mržnju prema bijelcima.

Ibrahim, koja je inače somalijskog porijekla, u više je navrata objavama na društvenim mrežama i različitim web stranicama pokazala poprilično žestoka islamistička stajališta, nazivajući vladin de-radikalizirajući problem „rasističkim.“

Zanimljivo stajalište od muško-ženskim odnosima također je dio njenog svjetonazora. Upitana o tome smiju li muškarac i žena biti prijatelji, Ibrahim je dala svoj odgovor: „Imala sam ovu diskusiju s mnogim prijateljima. Možda u nekim slučajevima da, ali ionako je islamski neprihvatljivo za djevojke da budu prijatelji s muškarcima! Stoga kažem NE to nije ona vrsta prijateljstva kakvu mogu imati s istim spolom tu su uvijek granice.

Mišljenje Ibrahim o prijateljstvu između muškaraca i žena. | © Daily Mail
Ibrahim smatra obavezom za svakoga da pročita Kur’an, jer slijedi islamsko preuzimanje. | © Daily Mail

A u utopiji zvanoj „svijet bez granica“ izgleda ima i onoga što mnoge organizacije navodno žele iskorijeniti iz društva – rasizam! Dakako, riječ je o rasizmu prema bijelcima, a jedna od protagonistica ovakve mržnje je i sama Zamzam Ibrahim, koja se od početka objavljivanja njenih komentara na društvenim mrežama dala u mahnito brisanje istih.

Otvoreni rasizam prema bijelcima. | © Daily Mail

Međutim, dobar dio komentara je „uhvaćen“, a jedan od njih navodi kako bi Ibrahim u slučaju da ima mogućnost biti „predsjednica na jedan dan“, uvela političku promjenu koja bi „tlačila bijele ljude samo da im pruži osjećaj onoga što su oni priuštili nama.

Zanimljivo, Sveučilište Salford, gdje Ibrahim radi kao predstavnica studenata, ujedno je i mjesto gdje je bombaš iz Manchestera, Salman Abedi, također upisan kao student, premda nije pohađao predavanja.

NUS je posljednjih godina postao središte islamskog ekstremizma, uz nerijetku prisutnost mržnje i netrpeljivosti prema svima koji nisu dijelom islamske ideologije. Ipak, u ovim slučajevima, bilo kakva reakcija vlasti ili policije u potpunosti su izostali.

Autor: Tribun