Vozaču koji je autom udario imigranta na cesti u Calaisu prijeti optužba za ubojstvo

calais

Britanski vozač koji je autom naletio na imigranta iz Eritreje dok je ovaj pretrčavao cestu u Calaisu, možda će biti optužen za ubojstvo iz nehaja, potvrdio je francuski tužitelj.

Tužitelj je otvorio istragu za utvrđivanje može li se ovaj slučaj okarakterizirati kao ubojstvo iz nehaja. Pascal Marconville, lokalni tužitelj, izjavio je da će vjerojatno proći tjedni dok se pokupe izjave svih svjedoka nesreće, te će tek tada biti donesena odluka hoće li se podignuti optužnica ili ne.

Abraham Reichman, vozio se prema terminalu Eurotunela u Calaisu, oko 20:30 u nedjelju, kada su dvoje imigranata, preminuli Eritrejac i njegova žena istrčali na cestu ispred njegovog auta.

Reichman je par uočio prekasno, te je unatoč kočenju i skretanju udario u njih. Muškarac je nakon dva sata preminuo u bolnici, dok je žena zadobila prijelom kosti te je van životne opasnosti.

Par je bio dio grupe imigranata koja redovno stavlja barikade na cestu kako bi usporili promet i ukrcali se na kamione koji idu za Englesku.

Reichman i njegov otac koji se vozio s njim u autu, izjavili su da su pokušali izaći iz automobila da pomognu unesrećenima, no da je istovremeno na desetke imigranata krenulo prema njihovom automobilu bacajući kamenje i druge predmete, te da su se zbog straha od nasilja i mogućeg linča odvezli dalje i prijavili nesreću u obližnjoj policijskoj postaji.

Policija je testirala vozača na alkohol i opijate, no nalazi su bili negativni. Nakon ispitivanja je pušten na slobodu.

Policija priznaje da je vozač pokušao pomoći, međutim zbog prijetećih okolnosti se udaljio i odmah prijavio slučaj policiji.

Ovaj slučaj je samo kulminacija onog što se događa u Calaisu posljednjih mjeseci, nažalost ovaj put sa smrtnim posljedicama. Glavni i odgovorni krivac za tu situaciju je francuska policija koja svih ovih mjeseci (iako problem postoji već godinama) nije bila u stanju staviti stvari pod kontrolu.

Policija sama priznaje da se ovakve scene sa postavljanjem barikada i zaustavljanjem prometa događaju svakodnevno, što smo i sami imali prilike vidjeti u dosadašnjim izvješćima. Unatoč tomu dopustili su da se svakodnevni teror nad vozačima događa gotovo neometano.

Francuska policija najavila je zatvaranje famozne „Džungle“, imigrantskog kampa u Calaisu koji broji 10.000 ljudi, te premještaj istih na stotine drugih lokacija po Francuskoj. No ta odluka se baš i ne sviđa ljudima koji žive na tim budućim lokacijama, što nije ni čudo, s obzirom na ovakve vijesti koje dolaze iz Calaisa.

Izvor: Breitbart, Tribun