Brod talijanske obalne straže, iste one koja je nedavno blokirala brodu Sea Watch-3 pristanak u Lampedusi, sada je sam dovezao 55 imigranata na isti taj otok.

Iako su talijanske vlasti odbile dopustiti pristanak još dva broda pro-imigracijskih organizacija s nešto više od 100 imigranata, brodu obalne straže dopušten je iskrcaj 55 imigranata na Lampedusi u četvrtak, javlja Deutsche Welle.

Dotični patrolni brod obalne straže pripada istoj državnoj instituciji pod čijim je naređenjima prošle subote blokiran ulaz broda Sea Watch-3 u otočnu luku.

Ukupno 55 novih imigranata navodno je pokupljeno nedaleko od obale Lampeduse.

Iako je talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini obećao zatvaranje talijanskih luka za „taksi-brodove“ suradnika krijumčara, čini se da je isti posao preuzela obalna straža. Kako priliči modernim „košer nacionalistima“, Salvini je i dalje više okupiran komentiranjem na Twitteru.

Salvini je također po načelima moderne diplomacije i obnašanja dužnosti putem Twittera komentirao kako bi svi imigranti pokupljeni od krijumčara u libijskim teritorijalnim vodama trebali biti proslijeđeni u Tunis, čije vlasti nisu oduševljene prijedlogom.

Brod Alex pro-imigracijske organizacije Mediteranea Saving Humans jedan je od brodova koji je u potrazi za lukom u Europi, gdje bi iskrcali 54 nova imigranta koje su pokupili u libijskim vodama. Ulazak u Italiju zasad im je blokiran, ali kao i u slučaju broda Sea Watch-3 više nas ništa ne može iznenaditi.