Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući na lokalnoj televiziji, rekao da je Beograd za Novu godinu bio kao Casablanca, jer nikad tamo nije bilo toliko špijuna kao sad.

„Nemojte smesti sa uma, za Novu godinu i Božić Beograd je bio kao Casablaca. Rekord smo postigli, špijuni su okupirali sve hotele. Privatne smještaje kuće, zgrade vile. U Beogradu to nije zabilježeno od Drugog svjetskog rata pa do danas“, otkrio je Vučić.

Vučić je dodao da su Srbija i sprska javnost izigrani po pitanju afere oko eksploatacije litija. Strane službe su nas uništile s litijem, spriječile su nas da iskoristimo tu komparativnu prednost koju imamo, rekao je Vučić.

„Nije to bio samo kompanijski rat Rio Tinta i nekih drugih kompanija, to je bio napad na Srbiju. Neki ljudi su vjerovali da tako brane Srbiju“, rekao je Vučić o pobuni protiv eksploatacije litija u Srbiji.

 „Zaustavile su za pet godina razvoj Srbije, spriječili nas da iskoristimo tu komparativnu prednost koju imamo. Mi smo bili glupi i naivni, povjerovali smo, a oni nisu željeli dozvoliti da Srbija ostvari tu prednost jer Srbija se mora svesti na prosjek rasta u regiji“, objasnio je predsjednik Srbije i dodao da se „greške skupo plaćaju“.