Zapad se nalazi u raljama liberalno-političkog marksizma koji ugrožava njegov opstanak na najosnovnijoj razini jer je sve veći broj ljudi uspješno uvjeren da prestane imati djecu, upozorio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić na Demografskom susretu u Budimpešti.

Vučićje upozorio da se Zapad suočava s ozbiljnim izazovom u politici i društvenim mišljenjima zbog kojih su se žene koje imaju djecu učinile nemodernima, a povoljno govorenje o obiteljima učinilo neprikladnim ili čak potpuno nepristojnim.

Ilustrirajući golemi kulturni pomak koji je u tijeku, Vučić je pozvao svoju publiku da isproba jedan eksperiment kako bi vidjela koja bi od dvije slike podijeljene na društvenim mrežama mogla pouzdano dobiti više lajkova.

U današnjem svijetu, ako postavite na Twitter ili Instagram, ili neku drugu društvenu mrežu, ako stavite lijepu fotografiju prekrasnog psa kojeg imate u svojem domu, uvijek ćete dobiti više lajkova nego ako stavite prekrasnu fotografiju svoje djece.

Govorim nešto što je gotovo zabranjeno govoriti i znam da će me svi kritizirati. Molim vas, provjerite sami i provjerite jesam li bio u pravu.

Danas je nepristojno govoriti o djeci, govoriti o svojoj djeci, govoriti o obiteljskim vrijednostima, jer nekoga možete povrijediti. Ali vrlo ste pristojni ako govorite o tome kako ćete napraviti novu frizuru za svog ljubimca. Možete mi se smijati. Ja se ne smijem. Žao mi je zbog ove činjenice.