Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin upozorio je da bi prozapadne političke stranke u zemlji mogle osporiti rezultate izbora ovog vikenda i pokušati organizirati državni udar u svojoj zemlji u stilu Majdana. Glasovanje će se održati u nedjelju.

Vulin je mislio na nasilnu pobunu u Ukrajini 2014. koju je podržavao Zapad, a kojom je svrgnuta vlada predsjednika Viktora Janukoviča.

Odmah nakon izbora očekujem da će prozapadne političke stranke, već financijski i politički ohrabrene, planirati osporiti izborne rezultate, koji će završiti pokušajem rušenja vlasti. Zapadni politički analitičari govore da je Srbiji potreban novi Majdan.

Vulin je naveo da se sukobi na ulicama u Srbiji spremaju odmah nakon izbora, ne zbog samih izbora, već zato što je predsjednik Aleksandar Vučić odbio uvesti sankcije Rusiji usred sukoba u Ukrajini i odlučio zadržati vojnu neutralnost Srbije.

Naša neovisnost vrijedna je naše borbe, a hoće li biti osporena – da, bit će osporena. I da, pokušat će nam pripremiti novi Majdan”, rekao je.