Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) poručila je Europljanima da bi trebali nositi maske tijekom obiteljskih okupljanja za vrijeme božićnih blagdana. Prethodni savjet bio je da se ova okupljanja izvode vani na zimskoj hladnoći, kako bi se navodno zaustavilo širenje koronavirusa.

Europski ured WHO-a rekao je u srijedu na brifingu da bi kršćani trebali razmotriti „odgodu ili smanjenje“ vjerskih povorki i crkvenih proslava.

Bez obzira na mjesto, vjerske bi se službe ove godine trebale odvijati drugačije. Trebaju ih držati na otvorenom kad god je to moguće ili biti ograničene veličine i trajanja, uz fizičko udaljavanje, provjetravanje, higijenu ruku i upotrebu maski, prema potrebi“, naveli su.

Globalističko zdravstveno tijelo također je preporučilo da se okupljanja u zatvorenom prostoru – male zabave obitelji i prijatelja – „održavaju vani ako je moguće, a sudionici trebaju nositi maske i održavati fizičko distanciranje“.

Organizacija je također predložila da ljudi ne posjećuju stariju i ranjivu rodbinu ili prijatelje, kako bi ih poštedjeli tjeskobe i nelagode provodeći praznike s voljenima i riskirajući se zaraze koronavirusom.