WikiLeaks najavljuje objavu važnih dokumenata uoči američkih izbora

161004-assange-cr-0554_f4f856a1aae3083a821f50f0c8eff845-nbcnews-ux-2880-1000

Osnivač WikiLeaksa, Julian Assange, najavio je objavu „važnog“ materijala pred američke predsjedničke izbore zakazane za 8. studenog, povodom proslave deset godina postojana WikiLeaksa.

Assange je potvrdio da „javnost željno isčekuje nove materijale, pogotovo u SAD-u“, te da će materijali „dati odgovore na mnoga važna pitanja“.

Prikazuju li dokumenti zanimljive odnose između centara moći? Da, prikazuju.

Dodao je da im je plan objavljivati materijale svakog tjedna tijekom sljedećih deset tjedana. Dokumenti koje je spomenuo su o ratovima, oružju, nafti, Google-u i masovnom prisluškivanju.

Assange, javljajući se iz ekvadorske ambasade u Londonu, pozdravio je uspješno djelovanje WikiLeaks-a, koji je tijekom posljednjih desetak godina objavio 10 milijuna dokumenata, raskrinkavajući vlade i korporacije.

Najavio je širenje WikiLeaksa angažiranjem dodatnog osoblja i novih medijskih partnerstava, sa planom angažiranja stotinjak novih novinara tijekom iduće tri godine.

Trebala bi nam vojska da nas brani od pritiska pod kojim se već sad nalazimo.

Usred konvencije Demokratske stranke u SAD-u, WikiLeaks je objavio 20.000 internih email-ova koji su ukazali na nepoštene unutarstranačke izbore, u korist Hillary Clinton, a na štetu protukandidata Berniea Sandersa.

Assange tvrdi da je WikiLeaks meta „progona vještica“ kojeg provodi Clinton sa svojom administracijom, ponajviše zbog činjenice da WikiLeaks trenutno objavljuje najviše dokumenata upravo o njoj.

Izvor: Breitbart