YouTuber osuđen zbog psećeg „naci pozdrava“ umjesto plaćanja kazne, novac donirao bolnici za djecu

Prst u oko sustavu cenzure.

YouTube zafrkant Markus Meechan, poznatiji pod pseudonimom Count Dankula, odbio je platiti 800 funti kazne koju mu je dodijelio sud za „strašno uvredljivu“ šalu. Umjesto toga, novac je donirao Dječjoj bolnici u Glasgowu.

Škot je novčano kažnjen zbog toga što je na YouTubeu objavio video u kojem pokušava dresirati psa svoje djevojke da podiže desnu šapu na pozdrav, što je komentirao činjenicom da je Budhu želio naučiti „najmanje privlačnoj stvari koje se mogao sjetiti, što je naci.

Osim što Meechan zapravo lijevo-liberalne orijentacije, tragikomedija je tim veća što je suđenje oko ovog „slučaja“ trajalo više od dvije godine (!), da bi sudac odlučio kako je video snimka „strašno uvredljiva.

Britansko pravosuđe: Zataškana masovna pedofilija, a osuđuju se ljudi zbog psa koji diže šapu na pozdrav

Meechan je putem donacija dosad uspio prikupiti 160.000 funti, od čega 100.000 funti u samo jednom danu, kako bi se žalio na odluku suda. Prema njegovom obećanju, što ostane od novca nakon žalbe, donirat će ponovno nekoj od humanitarnih organizacija, sve potvrde javno objaviti kako bi dokazao da stoji iza svojih riječi.

Kako sam tvrdi, poništavanje odluke suda stvorilo bi primjer koliko je apsurdan moderni sustav koji više nije u stanju razlikovati šalu niti namjeru pojedinca u odnosu na stvarne probleme. Također mu je želja pokazati licemjerje masovnih medija koji su od bizarne pravosudne lakrdije napravili sveopću pompu.