Član indijanskog plemena Seminole i pristaša Donalda Trumpa uhićen je pod sumnjom da je poslao desetak paketa u kojima su se nalazile bombe kućne izrade. Neimenovani izvori zasad navode da su bombe bile lažne.

Cesar Sayoc uhićen je u petak u predgrađu Miamija zbog sumnje da je poslao 12 poštanskih pošiljki u kojima su se nalazile eksplozivne naprave kućne izrade, namijenjenih poznatim ličnostima koje su kritizirale Donalda Trumpa, prenosi The Washington Post.

Sayoc ima podeblji dosje koji uključuje različite nasilne prijestupe. Prema navodima vlasti SAD-a, pronađen je zahvaljujući DNK tragovima te zabilješkama telefonskih razgovora nakon što je poslao pakete.

Bomba koja je poslana u ured CNN-a u New Yorku.

Na svom kombiju, Sayoc je imao niz naljepnica koje iskazuju podršku Donaldu Trumpu, dok je niz njegovih suparnika i ljevičara prikazan sa nišanima preko glava.

Što se tiče samih bombi koje su poslane Sorosu, Obami, Clintonima te primjerice u restoran Tribeca Grill, u vlasništvu Roberta De Nira, neimenovani vladini službenici navodno tvrde kako je moguće da se radi o replikama bombi, s ciljem zastrašivanja.

Prozori na kombiju osumnjičenog Sayoca.

Tako je navodno na jednoj od njih pronađen digitalni sat zalijepljen na plastičnu cijev punjenu navodno bezopasnim prahom. Sat, kako tvrdi službenik, nema niti alarm, pri čemu je također nelogično da se satovi stavljaju na bombe koje se šalju poštom te bi inače trebale biti detonirane pri otvaranju paketa.

Pored Sorosa, bombe poslane Obami i Clintonovima

Dok mnogi tvrde kako je riječ tek o lažnoj medijskoj pompi s ciljem prikazivanja protivnika Trumpa kao žrtava terora, izgledno je da se radi tek o mogućoj pomahnitaloj reakciji tek psihički poremećenog fanatika.