Hrvatska vlada u četvrtak je usvojila program obnove infrastrukture Vukovara za što će se izdvojiti više od 1.4 milijarde kuna.

Riječ je o čak 59 programa koji obuhvaćaju obnovu komunalne i elektroenergetske infrastrukture grada, javlja Poslovni dnevnik.

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara povećat će se za 20 milijuna kuna. Obnova cestovne i željezničke infrastrukture kroz 19 projekata stajat će oko 727 milijuna kuna, dok će obnova komunalne infrastrukture koštati oko 315. 5 milijuna kuna. U renovaciju i izgradnju novih gradskih cesta utrošit će se oko 242 milijuna kuna.

Gospodarsko-socijalni dio programa obuhvaća 18 projekata u vrijednosti 143 milijuna kuna, pri čemu je za projekt arheološkog parka Vučedol namijenjeno 118 milijuna kuna.

U obnovu obale Dunava od Vukovara do Vučedola također bi se trebalo uložiti 139 milijuna kuna.

Prema nekim najavama, prema novom Zakonu o poticanju investicija u Vukovaru, tamošnji poduzetnici mogli bit biti oslobođeni plaćanja poreza na dohodak, što već duže vrijeme predlažu brojni poslodavci i tek jedna domaća stranka. No, poučeni dosadašnjom politikom vlasti, takvo nešto teško je očekivati čak i kada je u pitanju Grad heroj.