Začarani krug: Odbijeni tražitelji azila iz Njemačke odlaze u druge države EU

Ako ste mislili da je Angela Merkel „zeznula“ samo Nijemce sa prihvatom preko milijun imigranata, razmislite ponovno. Imigranti kojima je odbijen zahtjev za azil u Njemačkoj, odlaze u Francusku, poglavito Pariz, te tamo namjeravaju ponovno okušati sreću.

Između 50 i 100 odbijenih tražitelja azila dnevno ulazi iz Njemačke u Francusku, što zadaje velike brige francuskim vlastima.

Njemačka je registrirala oko 280.000 zahtjeva za azil u 2016. godini, iako ih je preko 700.000 još u fazi postupka. Od toga, 162.510 zahtjeva predali su Sirijci, a 127.892 Afganistanci. Velika većina Sirijaca dobije azil, pod uvjetom da dokažu svoj identitet. Međutim samo pola Afganistanaca dobije azil. Oni kojima je odbijen zahtjev za azilom, umjesto da čekaju na deportaciju, okušavaju sreću u susjednim zemljama.

Azilantski centri u Parizu su već prepuni, te vlast najavljuje gradnju novih. Pored toga, na ulicama Pariza ponovno su se pojavili improvizirani kampovi.

Dobar dio imigranata doputovao je u grad nakon što su vlasti zatvorile divlji kamp u Calaisu, poznatu „Džunglu“.

Unatoč tome što je kamp zatvoren, određen broj imigranata vratio se u Calais, a vlasti strahuju od novog vala odbijenih tražitelja azila koji sada migriraju iz Njemačke u Francusku.

Izvor: Breitbart, Tribun