Zagrebački startup osmislio aplikaciju koja na osnovu skeniranog filma pronalazi informacije o njemu

Zagrebački startup Beyond Seen Screen osmislio je zanimljivu mobilnu aplikaciju ExRey koja u nekoliko sekundi omogućuje pronalaženje informacija o filmu ili videu kojeg gledate.

Mario Drevenšek, Miroslav Zarić i Krešimir Puljić, kao osnivači ovog startupa objasnili su jednostavnost upotrebe aplikacije.

Otvorimo aplikaciju, usmjerimo mobitel prema ekranu, kratko skeniramo video i odmah dobijemo sve informacije,“ ispričali su za portal Novac.

Bilo da je riječ o igranom filmu ili dokumentarcu, a gledatelj poželi potražiti više informacija o njemu, ExRey omogućuje dobivanje tih informacija u kratkom vremenu. Kako napominju, aplikacijom se može skenirati bilo koji video na bilo kojem ekranu.

Oglas:

Krešimir Puljić, koji je kao matematičar i kreirao samu aplikaciju, očekivano nije želio odati detalje koji omogućuju tako brzi proces pretraživanja na osnovu skeniranog videa. On je dodao da potraga za informacijama ne ovisi o kvaliteti skenirane snimke, pa ni o zvuku.

Trojac ističe kako su aplikaciju testirali na preko 100 modela smartphonea te da je funkcionalna i dostupna za skidanje iako je još uvijek u beta fazi razvoja. Postotak prepoznavanja je 96 posto, što govori o potrebi za dodatnim radom po pitanju uređenja sučelja i prikazu informacija.

Trenutno korisnici mogu isprobati aplikaciju na preko 500 dokumentarnih i igranih filmova, no u budućnosti će se ovaj fond dodatno povećati.

O uspjehu svjedoči i činjenica da je Beyond Seen Screen izabran među najboljih sedam startupova na prošlogodišnjem ABC akceleratoru među čak 450 prijavljenih. Zahvaljujući svojoj kreativnosti i uspješnosti, već su prikupili više stotina tisuća kuna nagrada i ulaganja.

Autori aplikacije tvrde i kako su domaći investitori imali prepohlepne zahtjeve za udjelom u tvrtki, a premale ulagačke ponude. Unatoč tome, tvrde da i dalje su u potrazi za poštenim partnerima, pogotovo u Hrvatskoj.