Zapaljen auto AfD-ove predsjednice

petry-car

Automobil koji je u vlasništvu predsjednice stranke Alternative für Deutschland (AfD) u potpunosti je uništen u podmetnutom požaru samo 12 sati prije početka lokalnih izbora u Berlinu, gdje je Merkelin CDU jučer doživio težak poraz.

Palež auta Frauke Petry uslijedio je samo koji tjedan nakon javnog poziva na otpor prema AfD-u od strane vladajućih političara, koji su prestrašeni pobjedom AfD-a i osvajanjem 9 od 16 mjesta u državnim zakonodavnim tijelima.

Na svojoj službenoj Facebook stranici, Frauke Petry rekla je kako je „uznemiravanje od Gabriela, Stegnera i Maasa“ postalo „konstantno sve nasilnije“. Pod ovim imenima, Petry misli na Sigmara Gabriela – vođa Socijalističke stranke (SPD), Ralfa Stegnera – SPD-ov dopredsjednik i Heika Maasa – SPD-ov ministar pravosuđa.

car-bombing

Oni nemaju argumente kojima bi se borili na demokratski način i stoga pribjegavaju ekstremnijim metodama,“ napisala je Petry. „Ali mi se nećemo dati uznemiravati, ustat ćemo protiv toga!

Proteklih mjeseci odvio se čitav niz napada ekstremnih ljevičara na AfD-ove članove i pristaše, a mnogi od počinitelja imaju poveznice s SPD-om, koji je u formalnoj koaliciji s Merkelinom još uvijek vladajućom strankom CDU.

Paljenje automobila jedna je od najomilljenijih taktika ljevičarskih ekstremista u Berlinu. Primjerice, u srpnju je zabilježen veliki broj zapaljenih auta od strane ljevičarskih nasilnika koji su se „željeli osvetiti“ policiji zbog toga što su izbačeni iz jednog ilegalnog skvota.

Četvorica komunista također su u kolovozu u Mainzu fizički napala jednog od vodećih ljudi AfD-a, Uwea Jungea. Još jedan regionalni vođa AfD-a napadnut je na sličan način istog dana.

Zanimljivo je da je Berlin poznat kao veliko „multikulturalno“ središte s velikim brojem stranaca, a poznata četvrt Kreuzberg mjesto je najvećeg broja Turaka izvan Istanbula, u kojem se nalazi oko 250.000 Turaka, od kojih je većina njih došla u Njemačku tijekom proteklih desetljeća.

Također je u Berlinu sve više Azijata, pa se SPD iz ovih razloga trudi pridobiti i njihovo povjerenje propagandnim plakatima na njihovim jezicima.

Fremdsprache_kurz_TK.qxp

Izvor: Facebook, FAZ, Tribun