Zapanjujući incidenti koji su se do sada dogodili u Riju

Olympics-rings-mans-sillhouette-ap-640x480

Od ceremonije otvaranja Olimpijskih igara nije prošlo niti tjedan dana, no RIO 2016 već svjedoči čitavoj plejadi bizarnih i zapanjujućih incidenata. Poznavatelji prilika u tom brazilskom gradu upoznati su s time da je Rio prepun kriminala, što priznaju i same brazilske vlasti. No, nisu samo lokalni kriminalci prijetnja sigurnosti na Olimpijskim igrama. Policajci, lokalni dužnosnici, pa čak i sami sportaši bili su akteri kriminalnih radnji koje su zasjenile početak olimpijskog natjecanja.

Donosimo vam samo neke od tih događaja.

Zalutali metak na tiskovnoj konferenciji olimpijskih jahača

Nedjeljna tiskovna konferencija o jahačkim natjecanjima prekinuta je uslijed zalutalog metka koji je probio zid šatora u kojem se konferencija održavala. Nema dokaza da je netko pokušao pucati u sportaše, a policija nije uspjela odrediti odakle je metak doletio. Ministar obrane Raul Jungmann izjavio je kako predpostavlja da je „netko pucao jer je mislio da ga se snima“.

Vatrogaskinja silovana od strane zaštitara u Olimpijskom selu

Ovaj incident odigrao se prije otvaranja Olimpijade, 31. srpnja, kada je većina sportaša već došla u Rio i počela s treninzima. Vatrogaskinja je nakon 12-satne smjene otišla na spavanje u svoju sobu, kad ju se napao zaštitar. „Probudila sam se, već me počeo dirati, ležeći na meni, bila sam fizički preslaba i iscrpljena da bi se obranila“, kazala je u izjavi za brazilsku televiziju.

Nositelj olimpijske zastave izbačen iz Olimpijskog sela zbog pokušaja silovanja

Dva boksača udaljena su iz Olimpijskog sela zbog pokušaja silovanja; Marokanac Hassan Saada, koji je navodno pokušao silovati dvije sobarice, i Namibijac Jonas Junias Jonas, koji je pokušao silovati čistačicu. Obojica su izbačena iz Olimpijskog sela i uhićena. Jonas je nosio zastavu svoje zemlje na uvodnoj ceremoniji, te mu neće biti dopušteno da se natječe.

Opljačkan portugalski ministar obrazovanja

Portugalski ministar obrazovanja Tiago Brandão Rodrigues odlazio je s biciklističkog natjecanja u subotu uvečer sa svojom glasnogovornicom, kada ih je napao muškarac prijeteći im nožem. Napadač im je počeo oduzimati stvari, međutim, u međuvremenu su ministru u pomoć priskočili prolaznici koji su savladali napadača i istukli ga, tako da je dotični završio u bolnici.

Opljačkan šef osiguranja Olimpijade

Ako razbojnici mogu opljačkati strane ministre, onda mogu i brazilske dužnosnike. Felipe Seixas, koordinator osiguranja na Olimpijadi, opljačkan je uz prijetnju vatrenim oružjem. Seixasa su pratila dvojica policajaca u civilu, koji su ubrzo upucali i ubili napadača. Ostatak napadača se zatim razbježao te ih nisu uhvatili.

Izvor: Breitbart