Zaposlenici Twittera su navodno uplakani i u strahu zbog preuzimanja od strane Muska

Foto: Saul Martinez

Na “hitnom sastanku” u petak, zaposlenici Twittera navodno su se požalili izvršnom direktoru Paragu Agrawalu i službenici za raznolikost Dalani Brand da je novi vlasnik Elon Musk navodno “otvoreni homofob i transfob.” Također su navodno izrazili strah za svoju budućnost u tvrtki. O okupljanju u subotu je izvijestio Insider, koji je tvrdio da je dobio audiozapis sastanka.

Iako nije mogao uvjeriti sve da će zadržati svoje pozicije, Agrawal – za kojeg je Insider rekao da je izgledao “umorno i iznervirano” – rekao je da će se “za ljude koji su ovdje isplatiti biti ovdje”.

Neki od osoblja zabrinuti su da njihova tvrtka možda više neće biti poznata po svojoj lijevo orijentiranoj korporativnoj kulturi.

“Što bismo trebali reći LGTBQ zajednici na konferencijama za zapošljavanje na kojima smo u redu da prisustvujemo kada nas pitaju zašto bi trebali doći raditi na Twitter kad smo se upravo prodali otvorenom homofobu i transfobu?” jedan je navodno pitao glavnu direktoricu za ljude i raznolikost Dalanu Brand.

Brand, koja je na svoju poziciju imenovana još u veljači, rekla je da, iako “ne može govoriti o Elonovim osobnim osjećajima o ovim stvarima”, ona će osigurati da “nastavimo se boriti za uključenost i raznolikost svih naših timova.”

Musk je u nekoliko navrata izjavio da je Twitter skrenuo previše u lijevo, te je također kritizirao upravu Twittera zbog cenzuriranja priče o inkriminirajućem poslovanju predsjednika Joea Bidena i njegove obitelji u inozemstvu prije izbora 2020., te je optužio pravnu savjetnicu Twittera Vijayu Gadde, za ljevičarsku pristranost.

Vijaya Gaddea, koja je nadgledala cenzuru priče o prijenosnom računalu Hunter Biden i navodno je naredila zabranu pristupa platformi bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu – navodno je briznula u plač tijekom ranijeg sastanka najviših rukovoditelja Twittera. Tijekom sastanka, Gadde je navodno plakala “dok je izrazila zabrinutost o tome kako bi se tvrtka mogla promijeniti” pod Muskovim vlasništvom, izvijestio je Politico.

Teslin tajkun kupio je Twitter u ponedjeljak za iznos od 44 milijarde dolara, obećavajući da će ga uzeti privatno i vratiti platformu njezinim korijenima kao “krilo slobode govora”. Iako je žestoki kritičar cenzure u svim oblicima, Musk je od tada rekao da će voditi Twitter u skladu s relevantnim zakonima.