Zarif: „S prijateljima poput Izraela, Americi ne trebaju neprijatelji“

Nakon što je prošlog tjedna u javnost procurila sumnja o tome da izraelske obavještajne službe stoje iza špijuniranja američkog političkog vrha, predsjednik Donald Trump je za medije izjavio kako ne vjeruje u istinitost tih navoda.

Na sve to je iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif sarkastično preko Twittera poručio da „s prijateljima poput Izraela, Americi ne trebaju neprijatelji“, te izjavio da osobno izraelski premijer Netanyahu stoji iza špijunske afere.

Oglas:

         

Tim B ponovno udara“, poručio je Zarif, aludirajući na dojučerašnjeg američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

Sa svojim najboljim prijateljem u B timu, koji prazni američke džepove i drži za taoca američku vanjsku politiku, te koji špijunira američkog predsjednika, Americi ne trebaju neprijatelji.

Trump je u četvrtak odbacio navode da Tel Aviv stoji iza prisluškivanja američkih političara i dužnosnika, te je Izrael nazvao „velikim saveznikom“.

Početkom prošlog tjedna list Politico objavio je navode bivšeg američkog dužnosnika da Izrael špijunira i prisluškuje razgovore političara u Washingtonu koristeći prislušne uređaje koji imitiraju odašiljače za mobilni signal, preusmjeravajući razgovore preko svojih antena i omogućavajući tako da se razgovori prisluškuju i snimaju.

Nekoliko takvih uređaja pronađeno je i uklonjeno prošlih godina na području Washingtona, no još nema službenih objašnjenja tko stoji iza njihovog postavljanja i korištenja.