Nakon što je sredinom listopada prošle godine u javnost procurila videosnimka mučnih scena iz jednog od njemačkih farmaceutskih laboratorija, isti je konačno zatvoren.

Stravične prizore potajno su snimili aktivisti za prava životinja iz organizacija Soko Tierschutz i Cruelty Free International (CFI). Riječ je o laboratoriju za farmakologiju i toksikologiju (LPT) u gradu Mienenbüttel u Njemčkoj.

Laboratorij koji je radio punih 50 godina dobio je odredbu o trenutnom i trajnom zatvaranju nakon što im je oduzeta dozvola za rad, te im je dan rok od dva tjedna za predaju svih životinja, prenosi The Sun.

Upozorenje: Scene u videu su vrlo uznemirujuće!

Majmuni, mačke, psi i zečevi u dotičnom laboratoriju bili su dijelom mučnih eksperimenata i žrtve sadističkog odnosa djelatnika, što jasno dokazuju užasavajuće scene video snimke.

Organizacije koje su razotkrile ova mučna zbivanja navode kako su njihove snimke prokazale „tajne koje nastavljaju okruživati korištenje životinja u ovim zaostalim testiranjima.

Prema CFI-ju, u laboratoriju se još uvijek nalazi 96 pasa, dok je 80 njih već predano aktivistima, zajedno s još 49 mačaka.

Životinje koje su preživjele eksperimentiranja biti će smještene u azile ili udomljene.

CFI navodi kako su toksikološka testiranja provođena na životinjama uključivala trovanja kako bi se odredilo koliko kemikalija mogu njihova tijela podnijeti prije nego što nastanu ozbiljna i teška oštećenja.

Životinje su tako patile od povraćanja, groznice, unutarnjih i vanjskih krvarenja, problema s disanjem, oštećenja na koži, zatajenja organa i smrti. Ono što je najgora stvar, životinjama nisu davana sredstva za umanjenje boli.


Testiranje cigareta na životinjama