Sredinom lipnja prošle godine, tijekom „prosvjeda“ protiv navodnog policijskog nasilja i rasizma, jedan od „anti-rasista“ popeo se na zgradu te strgao transparent Generacije identiteta na kojem je stajao natpis „Pravda za žrtve anti-bjelačkog rasizma.

Mediji su nedugo kasnije slavili i veličali izvjesnog Yasmina M., inače arapskog porijekla, koji se čak našao i na glavnom kanalu francuske državne televizije TF1, jer se navodno „odupro rasističkom pokretu“.

Međutim, dotični Yasmin M. uhićen je protekle srijede u Val-de-Marneu jer je protiv njega pokrenuta istraga zbog silovanja, izvijestili su manji francuski mediji.

Yasmin M., „anti-rasistički junak“, optužen je za silovanje vlastite bijele djevojke. Ona je istražiteljima rekla da je bila žrtvom njegovog nasilja još od 2019. godine.

Iako on negira silovanje, priznao je da je djevojku ošamario tri puta, jer ona sama zna zašto, ali da je sama pristala na oralni seks i da to ne može biti silovanje.

Veći francuski mediji nisu htjeli objaviti njegovo ime i nastojali su prikriti cijelu priču. Međutim, ime, porijeklo i zlodjela još jednog „anti-rasističkog junaka“ procurili su u javnost.